Poprzedni temat «» Następny temat
DirectX11 - out f memory problem
Autor Wiadomość
Gandi 
szeregowy

Wiek: 25
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2012-11-03, 01:51   DirectX11 - out f memory problem

Siema, tydzień temu zamówiłem nowego medala i mam z nim poważny problem.

Grając w multi po kilku chwilach mnie wywala na pulpit i pokazuje mi się ERROR:

http://img641.imageshack....beztytuuhnq.png [imageshack.us]


Nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu może dlatego, że ta gra ma tydzień? Nie wiem.

Myślałem, że stery do karty graficznej więc przeinstalowałem, ale nic z tego. Zmieniałem wymagania gry na ultra jak i na medium i nic, ciągle wywala.

Macie jakiś pomysł co to może być?

Specyfikacja mojego PC:

Procek: AMD Athlon 64X2 Dual Core 6000+ 3.1 GHz
RAM: 4GB
Karta Graficzna: Radeon HD 6850 1GB
Zasilacz: OCZ technology 550W

P.S - Proszę mnie nie odsyłać do tego linku: http://battlelog.battlefi...54348289885093/
Nic on nie daje :) .
Ostatnio zmieniony przez Gandi 2012-11-03, 13:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mateusz2552
szeregowy

Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-03, 11:14   

Więc tak po pierwsze z kartami ATI są zawsze problem
tak po drugie z kartami poniżej 1GB na grach wykorzystujących frostbite 2 zawsze będą problemy
a tak po 3 spełniasz tylko minimalne wymagania gry więc można powiedzieć że grasz na siłę.

Co możesz zrobić.
1. Zaktualizować sterownik chipu płyty głównej (nawet sobie nie zdajesz ile razy rozwiązało to problemy z grami na starszych płytach AM2)
2. Zaktualizować sterowniki od grafiki (tak wiem zrobiłeś to - sprawdź czy dobrze)
3. Zaktualizuj DirectX http://download.microsoft.../dxwebsetup.exe
4. Uruchom kompa ponownie.
5. Pogódź się z tym co napisałem na początku i wyciągnij z tego wnioski na przyszłość ;)

Pozdrawiam.
 
 
Gandi 
szeregowy

Wiek: 25
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2012-11-03, 11:45   

Co do mojego PC to tylko mi siada procek, który zresztą za niecały miech zmieniam na nowy.
RAM mam 8 GB (4x2) tylko jedną kostkę wyciągnąłem bo coś była z nią nie tak. Od tej pory wykrywa mi 4GB (win7 64x - wykrywa tylko 4 GB?)

Co do płyty głównej to zaraz ją zaktualizuje bo na razie na miasto jadę :) . odezwę się.

Na razie mam w planach przeinstalować system ponieważ jest zawalony niepotrzebnymi danymi. Dawno chciałem to zrobić ale teraz mam czas ^^.

Tak nawiasem to moja karta graficzna posiada 1GB nie 512.
_________________
"Bo to końca początku kres"
Ostatnio zmieniony przez Gandi 2012-11-03, 12:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mateusz2552
szeregowy

Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-03, 12:49   

Wiesz pracuję w wolnej chwili jako serwisant PC to tak żeby nie było że sobie biorę wskazówki z palca i powiem tak skoro masz jedną kość 4GB włożoną to chyba normalne że system wykrywa tylko tyle po za tym stwierdzenie
Cytat:
bo coś była z nią nie tak
to żadne stwierdzenie odpalasz MemTest 4,2 i sprawdzasz co z którą i dlaczego jest nie tak.
Teraz jeżeli chodzi o zmianę procesora masz płytę AM2 na pamięciach DDR2 z slotem PCIEx16 w ver. 2.0 na dzień dzisiejszy kupowanie do tego komputera co kolwiek nie ma sensu to ci mówię z doświadczenia technologia już 3 razy się zmieniła w stosunku do socketów (gniazda na procki jak i same procki też), pamięci lada moment wejdą już DDR4 a rok później pewnie DDR5 bo jak już dużo ludzi stwierdziło szkoda w nie inwestować bo nie wiele wnoszą w stosunku do DDR3 które obecnie mamy, i na koniec PCIEx16 od pół roku wychodzą już karty pod PCIEx16 3.0 co prawda z supportem do 2.0 ale jeśli tworzy się silnik do ferrari to w polonezie tak samo działać nie będzie - krótko stwierdzając.


To tyle rozprawki bo chce ci uświadomić że szkoda kasy w ten sprzęt co masz (już i tak po gwarancji) bo procka w posiadanej technologi masz bardzo dobrego pamięci masz wystarczająco bo z tego co się domyślam płyta i tak więcej nie uciągnie i grafe masz jaką masz jak znajdziesz jakiegos GeForce do 200zł to możesz śmiało brać np. jakis GTS 450 to możesz śmiało.
 
 
Gandi 
szeregowy

Wiek: 25
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2012-11-03, 13:04   

Kartę graficzną mam bardzo dobrą. 1 GB pamięci nie 512MB.
Komputer owszem mam stary ale karta jest nowa, zasilacz nowy jeszcze mam procek kupić nowy. Nie widzę sensu kupowania nowego PC bo i tak mam kilka godzin w tygodniu dla niego :) .

Wiem, że lepiej było nowy kupić ale nie mam potrzeby ^^.

Nawiasem to ja chce abyście mi pomogli z problemem z grą, a nie krytykowali mój PC :) .

Wymagania spełnia maksymalne bo i na ULTRA chodzi bardzo płynnie. Jakiś czas grałem właśnie na ULTRA i było dobrze. Wyjechałem na kilka dni wróciłem i problem występuje od tak.

Przyczyny nie znam.
_________________
"Bo to końca początku kres"
 
 
ChemicalRider 
ganerał armii

Pomógł: 8 razy
Wiek: 27
Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 525
Wysłany: 2012-11-03, 14:22   

Ten problem istnieje u jakieś większej grupy użytkowników, ale do końca nie wiadomo z czego wynika. Także posiadam 6850 ale wersje OC i w MoH po około 25h grania miałem jednego crasha.

Problem może leżeć w grze, konflikcie sterowników czy procesorze. Kilku znajomych ma także ten problem, ale raz na 2-3h - wszyscy mają procesor starej generacji.
_________________
MoHCenter Team, www.mohcenter.pl www.moh-center.com
 
 
mateusz2552
szeregowy

Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-03, 16:53   

Tak to jest z Radeonami zawsze ATI miały jakiś problem zawsze!!. Procek tu akurat na pewno nie zawinia jeżeli już coś to może rzeczywiście jakiś problem z kompatybilnością sterowników z grą

Gandi, co do tego że masz kartę 1gb to dziwne bo directx twierdzi że masz 512MB z czego nieco ponad 400mb masz wolnego może masz karta z fizyczną 512 + 512 z ramu takie katy też były;) tzw KUPY!!!
 
 
Gandi 
szeregowy

Wiek: 25
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2012-11-03, 19:19   

Nie znam się na PC ale moja kartę zamawiał kolega i On wie co robi bo na co dzień z PC ma do czynienia. Zna się na tych całych podzespołach etc. Dziadostwa mi nie zamówił :) .

Przeinstalowałem system i kurde to samo się dzieje :/ .
_________________
"Bo to końca początku kres"
 
 
mateusz2552
szeregowy

Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-03, 23:56   

Nie dobijaj mnie kolego weź ty lepiej sobie ściągnij program EVEREST i sprawdź co ci tak naprawdę twój "Kolega wcisnął" a potem jak mi tu ładnie napiszesz co masz to zobaczymy co dalej
 
 
mateusz2552
szeregowy

Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-04, 00:09   

tak jeszcze na marginesie znalazłem

======== Brak Pamięci / Out of Memory Error ========


Error DirectX powiedział:
DirectX function “device->CreateTexture2D(&texDesc, desc.subResourceCount != 0 ? reinterpret_cast(desc.subResourcedata) :0, &texture->_texture2d)* failed with E_OUTOFMEMORY: Ran out of memory.


Problem ten spotyka najczęściej użytkowników ze starszymi komputerami lub tych którzy mają niski poziom pamięci wirtualnej.

Zaleca się OBNIŻENIE jakości grafiki w grze oraz zmniejszyć rozdzielczość w której wyświetlany jest Meda of Honor Warfighter
 
 
Gość

Wysłany: 2014-02-28, 13:35   

Poniżej przedstawiam sposób na rozwiązanie problemu z wyciekiem pamięci:

Mam laptopa z dwoma kartami
HD 4600 i GTX 770
System windows 8.1, 16GB RAM
Mam ustawiony tylko 1 GB pamięci virtualnej.
podłączony przez HDMI do zewnętrznego telewizora (pulpit ustawiony jako główny)


Po zainstalowaniu Windows 8.1 zacząłem odczuwać problemy z komunikatami o braku pamięci gdy grałem w gry na peny ekran.

W programie Proces Explorer widać było ładnie jak pamięć System Commit rośnie do maksymum w ciągu 5min.

Próbowałem wszystkiego: różne wersje sterowników do kart - nic nie pomagało.
Nawet sposobu aby ustawić taką samą rozdzielczość ekranu systemowego jak gry.

Dopiero udało mi się znaleźć taki sposób:
1. Ze strony http://technet.microsoft.com/en-US/sysinternals pobrałem program Proces Explorer do wyświetlania parametrów systemu.
2. Przełączyłem ekran w tryb rozszerzony ( czyli na zewnętrznym monitorze maiłem ekran główny zaś na lapku ekran dodatkowy ( wywołanie menu klawisz microsoftu + P).
3. Odpaliłem program Proces Explorer i nacisnąłem CTRL + I ( można też wywołać z menu View->System information ...
4. Okno System Information przeciągnąłem na ekran laptopa.
5. Odpaliłem gre MOH na drugim erkanie.

Dzięki temu zabiegowi pamięć w grze mi nie wycieka. Wcześniej z 4 rosła na 17 GB (i dostawałem komunikat o braku pamięci).

Mam nadzieję, że komuś to pomoże ...
 
 
Gość

Wysłany: 2014-03-27, 10:40   

szkoda że na ósemce trzeba tak kombinować, przez to wróciłem do windows 7
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group



Copyright by MoHCenter.pl (C) 2010