|
Pytania do tworcy gry! |
| Autor |
Wiadomość |
ChemicalRider
ganerał armii
|
Wysłany: 2008-03-17, 10:40 Pytania do tworcy gry!
|
|
|
Witam
Na 5 urodziny MoHCenter przygotowujemy wywiad z głównym producentem gry Patrickiem Gilmorem (jest on również wiceprezydentem oddziału EA w Los Angleles). Wywiad będzie dotyczył MoH Airborne ale również historii gier MoH jak i jej przyszłości.. jeśli chciałbyś zadać pytanie, pisz tutaj śmiało postaramy sie wybrać najbardziej odpowiednie. |
| Ostatnio zmieniony przez 4r73k 2008-07-24, 19:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Prono
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 540 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 2008-03-17, 12:57
|
|
|
Mnie interesuje przyszłość serii Allied Assault Może coś nowego w tym temacie, albo remake? |
_________________ "Nie ważne jest zwycięstwo, ważna jest walka" |
|
|
|
 |
JacekPL
starszy sierżant sztabowy
|
Wysłany: 2008-03-17, 14:03
|
|
|
Wlasnie najlepiej byloby sie zapytac o przyszlosc serii i w miare mozliwosci kiedy by wyszla i czy na pc Albo zapytac sie o mozliwosc jakiegos polskiego watku,w koncu w Spearhedzie byli rosjanie i mowili po rusku wiec czemu by nie dac czegos polskiego |
|
|
|
 |
Prono
Moderator

|
Wysłany: 2008-03-17, 14:29
|
|
|
to może ja odpowiem Ci dlaczego nie:
-Rosjanie byli liczącą się siłą podczas II WŚ i trudno ich nie pominąć. Nie ma co ukrywać, że gdyby nie Rosjanie to wojna toczyłaby się dłużej, i kto wie jaki byłby jej finał. A to, że kilku polaczków coś tam zwojowało to nic... liczą się większe sukcesy niż partyzantka. Nie ujmuje tutaj polskim żołnierzom, którzy walczyli w tamtym okresie, ale nie możemy za wiele powiedzieć o nich jako o Armii, która znacząco wpłynęła na losy wojny. |
|
|
|
 |
mohmissions
starszy sierżant

|
Wysłany: 2008-03-17, 14:46
|
|
|
| Hmmm... ja też chciał bym sie dowiedzieć czy będzie jakaś kontynuacja serii AA ;D |
_________________ <iframe src="http://steam.appspot.com/beta/api/iframe?steamID=STEAM_0:1:20910503" width="250" height="60" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" frameborder="0"></iframe>
 |
|
|
|
 |
ChemicalRider
ganerał armii
|
Wysłany: 2008-03-17, 14:51
|
|
|
Pytania odnośnie kontynuacji AA to tak jakby pytania do fiata czy wypuszczą nowy kolor malucha... no ale zawsze można zapytać |
|
|
|
 |
mohmissions
starszy sierżant

|
Wysłany: 2008-03-17, 15:11
|
|
|
ChemicalRider, przecież Allied Assault był strzałem w dziesiątkę w roku premiery. Mogłaby być kontynuacja, ale niech będzie ten sam silnik graficzny i wymagania, bo tego klasyka nic nie przebije |
_________________ <iframe src="http://steam.appspot.com/beta/api/iframe?steamID=STEAM_0:1:20910503" width="250" height="60" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" frameborder="0"></iframe>
 |
|
|
|
 |
Prono
Moderator

|
Wysłany: 2008-03-17, 15:19
|
|
|
mohmissions o czym ty mówisz? Remake to nie jest wypuszczenie tego samego w nowym pudełku jak np. WarChest, tylko odświeżenie, wydanie w nowej szacie graficznej. Cieszyłbym się gdyby wyszedł nowy Allied Assault pod roboczym tytułem Medal of Honor Allied Assault 2 nowa grafika, fabuła zmieniona ale klimat ten sam byłoby świetnie |
|
|
|
 |
Bibson
Mapper
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 18 Paź 2007 Posty: 366 Skąd: Żary
|
Wysłany: 2008-03-17, 15:53
|
|
|
Moje pytanie:
1) Za jaki czas ujrzymy nową część medal of honor na komputery osobiste i czy EA weźmie przykład z CoD'a i będziemy mogli walczyć w jednej grze różnymi nacjami a różnych kompaniach?
2) Każda gra z serii MoH opowiada o innych wydarzeniach, lecz czy nie lepiej było by zrobić krok na przód i opowiedzieć tą samą historie lecz z innej perspektywy? Historię opowiedzianą ustami innego bohatera, po prostu historię którą już znamy? Wiele osób przypomniało by sobie lub poznało od nowa fabułę gier już zapomnianych tak jak pierwsza część Medal Of Honor i jej kontynuacja czyli Medal of Honor: Underground.
Prono chciałem jeszcze powiedzieć tak: wiem że Rosjanie byli liczną armią i przyczynili się znacznie w wojnie ale przecież można wtrącić różne rzeczy do gry. Zobaczmy na CoD'a 3, walczymy tam przecież Polakami(1 dywizja pancerna gen. Maczka), co nie musi oznaczać że we wszystkich grach o 2WŚ musimy walczyć Amerykanami czy Brytyjczykami. |
|
|
|
 |
mohmissions
starszy sierżant

|
Wysłany: 2008-03-17, 16:33
|
|
|
Prono, może i tak co do tego nowego silnika graficznego, ale niektórzy mogliby sie zawieść, że to nie już to co stary dobry medal |
 |
|
|
|
 |
rlistek
Administrator

Pomógł: 8 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Paź 2007 Posty: 646 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-03-17, 16:57
|
|
|
Dlaczego, skoro tylko niemieckie prawo zabrania umieszczania w grach komputerowych prawdziwych symboli III Rzeszy cała wersja europejska jest zcenzurowana?
Czy można się spodziewać jakiejś łatki, która pozwoliła by ludziom, którzy kupili europejską wersję gry, cieszyć się nią bez cenzury?
Czym różnią się wersje pathy dla Francji i dla reszty świata?
..wszystkie pytania dotyczą oczywiście Airbornea. |
|
|
|
 |
Prono
Moderator

|
Wysłany: 2008-03-17, 17:01
|
|
|
| mohmissions nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki... tyle na ten temat. Dla przykładu podam GTA. Dwie pierwsze części miały zupełnie inny wygląd itp, ale GTA3 to świat 3D, i jakoś fanów nie stracił, ba! zyskał... tak jest z każdą grą. Wiadomo wraz ze zmianami odchodzą zagorzali fani (którzy pewnie mają słabe PC, które nie uciągną nowej wersji...), ale na ich miejsce wchodzi naście razy więcej nowych fanów... a interes się kręci |
|
|
|
 |
mohmissions
starszy sierżant

|
Wysłany: 2008-03-17, 18:29
|
|
|
Prono, dobrze zgadzam się z tobą... zresztą odeszliśmy od tematu |
 |
|
|
|
 |
ChemicalRider
ganerał armii
|
Wysłany: 2008-03-17, 21:13
|
|
|
| Prono napisał/a: | mohmissions o czym ty mówisz? Remake to nie jest wypuszczenie tego samego w nowym pudełku jak np. WarChest, tylko odświeżenie, wydanie w nowej szacie graficznej. Cieszyłbym się gdyby wyszedł nowy Allied Assault pod roboczym tytułem Medal of Honor Allied Assault 2 nowa grafika, fabuła zmieniona ale klimat ten sam byłoby świetnie |
A czy airborne nie spelnia twoich wymagan? nowa grafika, nowy silnik, fabula zmieniona, klimat bardziej orginalny... kazdy chce nowego medala.. a co wyjdzie to jest dalej zly, byl pacfic teraz airborne.. nie wiem co o tym myslec wogole.. |
|
|
|
 |
JacekPL
starszy sierżant sztabowy
|
Wysłany: 2008-03-17, 21:51
|
|
|
| Pacific byl bardzo udany, szczegolnie multi, brakuje tego czegos w Airborne. |
|
|
|
 |
|
|