Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: KondzikS
2010-11-04, 18:15
"AIRBORNE" strasznie muli!!
Autor Wiadomość
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-12, 00:48   "AIRBORNE" strasznie muli!!

Witam kolejny raz.
Wojnę na Pacyfiku przeszedłem dwa razy-raz po raz!!
Było fajnie więc kupiłem-najnowszy-"AIRBORNE".
Oczywiście oryginał.
I tu mam problem.
Po odpaleniu wszystko jest wolne ,strasznie muli.

Czy czegoś mam za mało??
Prosze o pomoc.
Mój sprzęt to:
Karta graficzna-Ge Force 6600GT AGP.
Pamięć RAM-2GB.
Procesor-CELERON 3,06 GHz.
Płyta główna-AS ROCK 775 V88

Dziekuję i pozdrawiam.
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-12, 10:28   

Cytat:
Wymagania dla systemu Windows XP:

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz lub AMD Athlon XP 2800+
RAM: 1 GB
Karta grafiki: GeForce 6600GT lub Radeon X1300PRO ze 128 MB pamięci


Twoja karta graficzna to najgorsza na jakiej się w ogóle uruchamia, a procesor poniżej wymagań. Nic dziwnego, że "strasznie muli". W Airborne jak i w inne nowe gry na tym komputerze już nie zagrasz (no chyba, że lubisz jazdę po krawędzi).
Time for an upgrade?
_________________

 
 
 
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-12, 18:59   

Dziękuję za odpowiedz.
Ale chyba nie czytałeś wymagań systemowych AIRBORNE które są zamieszczone na pudełku.
Karta się zgadza,RAM też -wymagane 1GB. a mam 2GB,procesor mam większy niż wymagane 2,8GHz.
Wręcz jest napisane-Karta graficzna NVIDIA GeForce 6600GT lub lepsza.
Taka posiadam.
System operacyjny WindowsXP.
Wszystko mam oryginalne.
Dodam,że Wojnę na Pacyfiku przeszedłem bez problemów.
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2008-12-12, 19:42   

Tak, ale to są minimalne wymagania, takie aby gra ci poszła - nie ważne jak, ważne że ludzie widzą to i myślą "o super będzie mi chodzić fajnie się zapowiada wrzucam do koszyka" i zapłacą.
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-12, 20:19   

Gigaherce gigahercą nierówne, Pentium 4 taktowany 2.8Ghz jest sporo wydajniejszy niż Celeron 3Ghz. Tak samo Core 2 Duo 2Ghz jest wydajniejszy od P4 2.8Ghz itd.
Procesor masz po prostu za słaby.

Co do karty graficznej, to owszem tak jest napisane na pudełku, z tym, że to sa minimalne wymagania. Podpowiem, że ja kiedyś na procesorze Core2Duo 2x2.5Ghz i karcie graficznej GF7600 mogłem grać w Airborne jedynie w rozdzielczości 800x600 przy minimalnych detalach, a to przecież karta o klasę wyższa niż twoja. Cieszyć się tą grą na maksymalnych ustawieniach w 1280x1024 mogłem dopiero po zmianie grafiki na GF9600GT (która to jest kilka razy(!) mocniejsza niż GF6600GT).

Co z tego, że Wojna na Pacyfiku ci chodziła elegancko, jak Airborne jest ze 3 lata nowszy! Z każdym rokiem gry są coraz bardziej zasobożerne.
Chcesz grać na w nowe gry to niestety musisz zastanowić się nad nowym komputerem (modernizacja nie ma sensu).
 
 
 
JacekPL 
starszy sierżant sztabowy

Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 418
Wysłany: 2008-12-12, 22:09   

Zreszta MOHPA jedzie na Quake'u 3 a Airborne na UE3 wiec to tez roznica anyway :P Taki cod4 albo waw sa zrobione na Q3, maja dobra grafike i wymagania nie za wysokie, a Airborne to porazka kompletna :P
 
 
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-14, 23:33   

Moze macie rację.
Czyli kicha.
Poczekam na nowy komp od Mikołaja.
Nie sprawowałem się za dobrze więc chyba prędko se nie pogram.
Dziekuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam. :beer:
 
 
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-15, 09:38   

No i ruszył AIRBORNE !!!
Śmiga Bez problemu.
Szukałem cały czas tego menu z ustawianiem rozdzielczości,tekstur i takich tam...
W Wojnie na Pacyfiku pojawiała się ta strona zawsze przed grą a tu nie.
Same ustawienia w grze nic nie dawały.
Znalazłem w zainstalowanej grze plik "instalator" i tam są główne ustawienia.
Pozmniejszałem niektóre ustawienia i ruszyła. :shock:
Pozdrawiam.
:beer:
Ostatnio zmieniony przez foni-r 2008-12-15, 14:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-15, 12:54   

Ciekawym fpsu.
_________________

 
 
 
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-15, 14:32   

Nie rozumiem.
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-15, 15:30   

Fps - frames per second - ilość klatek na sekundę.

Jak sprawdzić?
1. Dołączasz do dowolnego serwera w grze wieloosobowej.
2. Naciskasz [~], na dole pojawi ci się linia komend.
3. Wpisujesz tam stat fps
4. W prawym górnym rogu pojawi ci się miernik fpsu.
5. Zapamiętujesz ile pokazał (fps będzie się szybko zmieniał, więc zapamiętujesz średnią, np. jeśli skacze od 15 do 20 to podajesz 17, jeski skacze od 50 do 70 to podajesz 60).
_________________

 
 
 
foni-r
szeregowy

Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-12-15, 16:57   

Zmniejszyłem jakość grafiki,więc na pewno wizualnie jest słabiej.
Po co mam się denerwować.
Przejdę całą grę.
Odstawię na pułkę .
Kiedyś kupię super komp.i jeszce raz będę się cieszył,tyle,że lepszą wizją.
Na razię strzelam,kolesie padają jak muchy i jest OK!!
Pozdrawiam serdzecznie .
 
 
Cpt. Steele 
szeregowy


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 2
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-11-04, 18:07   

Hej ja się przyłączę do dyskusji. ;)
Foni-r twój procesor jest świetny, Celerony są wspaniałe do gier, ale do Airborna się nie nadaje. Ja mam Intel iCore i3 i mi nie "muli". Karta jest też o poziom za słaba, dobra była na pewno do MoH PA ale do MoH A no, jest za słaba. Ja mam powyższy procesor, kartę ATI Radeon 9800 Pro i 1,6 GB RAM. Polecam taki zestaw. Kup kartę ze sterownikami, zrób fomat i zainstaluj.
Powodzonka :P
_________________
To nie jest gra, to Medal of Honor!
 
 
KondzikS 
Moderator


Pomógł: 19 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 544
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-11-04, 18:14   

Cpt. Steele napisał/a:
Hej ja się przyłączę do dyskusji. ;)
Foni-r twój procesor jest świetny, Celerony są wspaniałe do gier, ale do Airborna się nie nadaje. Ja mam Intel iCore i3 i mi nie "muli". Karta jest też o poziom za słaba, dobra była na pewno do MoH PA ale do MoH A no, jest za słaba. Ja mam powyższy procesor, kartę ATI Radeon 9800 Pro i 1,6 GB RAM. Polecam taki zestaw. Kup kartę ze sterownikami, zrób fomat i zainstaluj.
Powodzonka :P


Wysłany: 2008-12-15, 14:32

Temat z przed 2 lat, owned :shock: :shock: :shock:
Zamykam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group



Copyright by MoHCenter.pl (C) 2010