Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanko o sprzęt
Autor Wiadomość
JacekPL 
starszy sierżant sztabowy

Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 418
Wysłany: 2009-07-16, 22:02   

Popieram, doloz kasy i kup HD4850 ;] bardzo solidna karta, sam ja posiadam ;p
 
 
pitek3010 
szeregowy

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-17, 10:15   

Byłbym jednak za nVidia zawsze na niej jade i jakoś tak sie nie przestawie chociaż mam AMD procka i nie wiem czy to lepiej nie bedzie współgrało (ATI) ? Czym dokładnie sie różni gso od gt i którą lepszą karte GeForce'a wybrać (ewentualnie) ?
Która była by lepsiejsza -> http://allegro.pl/item681...ell_fv_wwa.html

http://allegro.pl/item684...zalman_box.html

No i czy po wymianie grafy reszta sprzętu jest ok ?? mam ten komputer 5 dni ;p
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2009-07-17, 11:48   

radeon lepszy, ale jak już to możesz wybrać tańszą wersję z 512 MB RAM, chyba, że grasz w bardzo wysokich rozdzielczościach. Reszta będzie dobra.
 
 
pitek3010 
szeregowy

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-17, 14:08   

Gram na 1280x1024 starczy ? i tak mam 17" monitor.
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2009-07-17, 14:17   

no to 512 starczy w zupełności :)
 
 
Artur 
młodszy chorąży


Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 470
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-07-17, 18:51   

512 spokojnie wystarczy, tak naprawde 1 GB dopiero wykorzystuje się powyżej 19 cali ;) Do 19 - 512... Kiedyś się mówiło, że dopiero przy 22, ale to coraz nowsze gry potrzebują to coraz więcej pamięci ;)
_________________
Umysł jest wojownikiem, a wojownik jest umysłem.
 
 
 
pitek3010 
szeregowy

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-17, 22:09   

No a ten Phenom X3 2,3 GHz starczy ?
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2009-07-17, 23:04   

Tak. W wymaganiach jest że ma być 2,8 Ghz ale ja na moim 2,5 Ghz przed OC też grałem i śmigało na 50-80 FPS
 
 
Artur 
młodszy chorąży


Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 470
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-07-17, 23:10   

EEE, Nick, ten phenon ma 3 rdzenie (noooo, może 4) ;)

Tak, wystarczy ;)
_________________
Umysł jest wojownikiem, a wojownik jest umysłem.
 
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2009-07-17, 23:21   

Shit! miałem to napisać na początku, ale jakoś się rozkojarzyłem, dzięki za poprawienie :)

3
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-07-18, 12:53   

Składanie kompa pod Airborne to nieporozumienie :| .
_________________

 
 
 
pitek3010 
szeregowy

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-18, 13:04   

Nie kupiłem go tylko po to żeby grać w Airborne. :/ :lol:
 
 
JacekPL 
starszy sierżant sztabowy

Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 418
Wysłany: 2009-07-18, 13:45   

A tak troche od tematu. Slyszalem, ze do gier nie liczy sie ze masz np. 2x 3,0GHz tylko 3.0, jak to jest w koncu?? ;]
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 24
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2009-07-18, 17:09   

Ghz są wymagane jeśli chodzi o jeden rdzeń, mój dwurdzeniowy intel 2.5 Ghz jest wydajniejszy w Airborne niż stary Celeron 2.66, co nie? :)
 
 
Artur 
młodszy chorąży


Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 470
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-07-18, 17:18   

Ale porównanie dałeś, Duo do Celerona... Ale dobrze mówi, przy większej ilości rdzeni nie liczy się już ilość Ghz, oczywiście można mówić/pisać 2x 2.00 Ghz, ale nie można podać 4 Ghz...

Oczywiście 2x 3.00 Ghz jest lepszy od 2x 2.00 Ghz ;)
_________________
Umysł jest wojownikiem, a wojownik jest umysłem.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group



Copyright by MoHCenter.pl (C) 2010