Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o sprzęt
Autor Wiadomość
szczepan997 
szeregowy

Dołączył: 02 Paź 2010
Posty: 9
  Wysłany: 2010-10-03, 15:43   Pytanie o sprzęt

Mam pytanie czy medal of honor pojdzie mi na takim sprzecie: procesor: Intel Pentium Dual Core E2220 2.4GHz, karta graficzna: Nvidia Geforce 9600 GT 512 MB , Pamięć RAM: 2,00GB, System operacyjny: Windows 7.
 
 
Nick 
pułkownik


Pomógł: 43 razy
Wiek: 23
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1329
Wysłany: 2010-10-03, 16:26   

raczej nie spodziewałbym się wspaniałych osiągów, ale na low/med powinno chodzić...
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-03, 16:54   

Mi na podobnym sprzęcie (ciut lepszy procek) beta chodziła powiedzmy znośnie na max w 1280x1024. Nie chciało mi się sciągać frapsa, ale na oko z 30-40fpsu było, z rzadka jakieś dropy.
_________________

 
 
 
KondzikS 
Moderator


Pomógł: 19 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 544
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-10-03, 19:59   

rlistek napisał/a:
Mi na podobnym sprzęcie (ciut lepszy procek) beta chodziła powiedzmy znośnie na max w 1280x1024. Nie chciało mi się sciągać frapsa, ale na oko z 30-40fpsu było, z rzadka jakieś dropy.


Dodając do tego fakt, że beta była zbugowana, bo mi tylko na LOW chodziło w miarę na sprzęcie typu: Radeon 4850 czy Intel Core 2 Duo E7200 (2,53Ghz) to będzie dobrze. Choć przyznam, że rozdzielczość miałem 1920x1080.
 
 
Mike_Powell 
sierżant sztabowy


Pomógł: 4 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 375
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2010-10-04, 15:59   

A ja mam 3 gb ramu, Procek Intela Dual Core 2.6 Ghz, Grafikę Geforce 1024 Mb a Win. XP, btw. na XP pujdzie?
 
 
 
KondzikS 
Moderator


Pomógł: 19 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 544
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-10-04, 16:19   

Mike_Powell napisał/a:
A ja mam 3 gb ramu, Procek Intela Dual Core 2.6 Ghz, Grafikę Geforce 1024 Mb a Win. XP, btw. na XP pujdzie?


No na tej becie już śmiga na XP, ale ja dla samego DirectX 10/11 zmieniłbym system na siódemkę, bo widać różnicę - sam to porównywałem na przykładzie pierwszej bety MoH 2010.
 
 
Mike_Powell 
sierżant sztabowy


Pomógł: 4 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 375
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2010-10-05, 14:36   

Ile ramu zużywa siódemka? Z 1 gb? Jeśli tak to trochę kicha.
 
 
 
KondzikS 
Moderator


Pomógł: 19 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 544
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-10-05, 15:44   

Ja mam 2gb RAMu i wszystko śmiga płynnie.
 
 
ChemicalRider 
ganerał armii

Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 525
Wysłany: 2010-10-05, 19:28   

Mike_Powell napisał/a:
A ja mam 3 gb ramu, Procek Intela Dual Core 2.6 Ghz, Grafikę Geforce 1024 Mb a Win. XP, btw. na XP pujdzie?


3gb ramu ? A w ilu kościach ? Bo jak 3 to kiepsko..
_________________
MoHCenter Team, www.mohcenter.pl www.moh-center.com
 
 
Mike_Powell 
sierżant sztabowy


Pomógł: 4 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 375
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2010-10-06, 14:07   

Nie nie, zdaje się,że mam jedną kość 2gb i jedną 1gb, w każdym razie pytałem sprzedawcę jaki kupić gdybym miał taki zamiar, polecił 2gb.
 
 
 
lukasz200992
szeregowy

Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-10-09, 23:35   

ja mam procka intel core 2 duo 2GHz 1 GB RAM i kartę GeForce8500GT 1GB pójdzie mi?
 
 
Hasphat 
kapral


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Cze 2010
Posty: 126
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-10-10, 00:25   

lukasz200992 napisał/a:
1 GB RAM

Nein.
 
 
Mike_Powell 
sierżant sztabowy


Pomógł: 4 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 375
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2010-10-10, 09:58   

Ze 3GB ramu albo więcej.
 
 
 
ChemicalRider 
ganerał armii

Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 525
Wysłany: 2010-10-10, 10:29   

Mike_Powell napisał/a:
Nie nie, zdaje się,że mam jedną kość 2gb i jedną 1gb, w każdym razie pytałem sprzedawcę jaki kupić gdybym miał taki zamiar, polecił 2gb.


Radzę ogólnie unikać nieparzystej liczby kości. Ram wtedy nie chodzi w systemie dual channel. Aby przy 3gb chodził duel channal należy mieć np. 2x1gb i 2x512mb pamięci. Więc jak nam zależy najbardziej na wydajności to lepiej od razu zakupić 4gb- 2x2gb lub 4x1gb.

Duel channal dodaje Ci około 5-10% większej wydajności + stabilniejszy komp jest.
_________________
MoHCenter Team, www.mohcenter.pl www.moh-center.com
 
 
rlistek 
Administrator


Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 697
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-10, 11:30   

Przy 2GB nie miałem problemów z beta. Ustawienia maksymalne w 1280x1024.
Druga sprawa to Twoja karta graficzna - może ciąć.
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group



Copyright by MoHCenter.pl (C) 2010